Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat damernas match mot Huddinge HK 30/9:

01 OKT 2017 22:58
Det fanns många orosmoln inför premiären för VIF Gute damernas div. 4-handboll på lördagen. Fyra av tjejerna har varit rejält krassliga i förkylningar (två kom aldrig med)
  • Skapad: 01 OKT 2017 22:58

Matchreferat damernas match mot Huddinge HK 30/9:
 
Det fanns många orosmoln inför premiären för VIF Gute damernas div. 4-handboll på lördagen. Fyra av tjejerna har varit rejält krassliga i förkylningar (två kom aldrig med),
två andra hade ont i knäna, en hade ont i ryggen och en hade en rejäl lårkaka
från träningen i torsdags. När hemvändande målvakten Sara messade på fredagskvällen
och undrade hur många utespelare som var friska, så var svaret: En!!!!! Som tur var kunde två förkylda åka med och även lårkakan gick att få bort med hjälp av lång uppvärmning och vi hade i alla fall två avbytare på bänken (även om Caroline egentligen är målvakt!). 

Vi var mycket oroliga för Huddinge-matchen beroende på ovan samt att vi mötte
deras 99-lag när vi var B-flickor och aldrig besegrade de då, men ganska snabbt såg vi att vårt utmärkta försvarsspel inkl en lugnt spelande Sara i målet, gjorde att Huddinge hade svårt att näta. Det var jämnt upp
till 5-4, vi ryckte sedan bl.a. med hjälp av en kontrande Marie ifrån till 8-4 som sedan blev 15-6 i paus. Vi hade ett mycket variationsrikt anfallsspel som de unga Huddingespelarna inte hängde med i och Emilia på linjen och Marie på kanten och våra niometers spelare rev stora hål i stockholmarnas försvar hela tiden.
 
Ordern i paus var att fortsätta ha fullt fokus vilket tjejerna hade och vi gjorde 6-1 på 7 minuter i andra halvlek och ledde då med 21-7 och matchen var förstås avgjord. Slutresultatet blev 32-16 och alla utom Caroline fick göra mål vilket alltid är extra roligt. Värst var lårkakan Marie som dundrade in 12 bollar vilket självklart är oerhört imponerande!  Mycket bra försvarsspel av hela laget hela matchen. Kul att serien är igång!

/Tränare Bo Johansson

Skribent: Mattias Hallin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Besöksadress:
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Kontakt:
Tel: 0703463189
E-post: This is a mailto link

Se all info