Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat F03-04 matcher lördag 14/10:

15 OKT 2017 22:17
  • Skapad: 15 OKT 2017 22:17

Matchreferat F03-04 matcher lördag 14/10:

 

Hemmapremiär i ett soligt Sorunda. Vi har under de senaste träningarna fokuserat på anfall och några enklare växlar för att som idag praktisera på match under tuffare förhållanden.

 

 Först match mot GT-söder, vi hänger med ganska bra i början och provar det vi har tränat på. Vi har fått bra tryck i passningarna sedan förra säsongen. Vi behöver dock öva mer på att ta initiativ, och gå i luckor och på så sätt få möjlighet till fler avslut eller dra på oss spelare och skapa luckor/ytor för andra att komma igenom. GT-söder är små snabba tjejer som springer ifrån oss i vårt försvarsspel. I försvar måste man hela tiden vara fokuserad på accelerationer och sidledsförflyttningar för att hinna med motståndarna. Upp på framfoten och försöka läsa motståndarens nästa drag eller "bara" stoppa dem genom kraft och omfamning. Vi gör en mycket bra match, det är stor skillnad från förra säsongen, och med mer mod och initiativ så kommer det förändra kommande matcher, matchen slutar 5-21.

 

 Mycket trötta vilar vi, promenerar i motionsspåret med musik, och äter mellis som uppladdning inför nästa match mot Bolton IK, som vi tror spelar ett 3-3 försvar. Vi pratar om det innan vad vi behöver göra för att spräcka detta försvar. Vi får en tuff första halvlek och lyckas inte med vår taktik. Trötthet och avsaknad av mod samt erfarenhet gör att vi inte riktigt lyckas. I pausen tar vi åter upp det vi pratat om innan match, och lyckas mycket väl i andra halvlek, vi gör flera snygga anfall med mål som resultat. Bolton går ner på 6-0 försvar i slutet eftersom vi lyckats komma igenom deras 3-3 försvar, matchen slutar 7-25. Positivt är att tjejerna är själva medvetna om vad som krävs och behövs, det kan ofta "coacha" sig själva.

 

I andra matchen hade vi också speaker och dj något som kändes riktigt häftigt! Det var Johan från Haninge som stannade kvar efter division-3 matchen (som spelades mellan våra matcher idag) och det för vår skull. Tack Johan, du är en pärla!

 

Det var också en annan person som hade en svettig dag i Sunnerbyhallen idag, Tovas pappa Micke åkte med för att praktisera i sekretariatet efter funktionärskursen. Han fick gå in direkt som ordinarie och löste det med glans!

 

/Tränare Jesper Tammilehto

Skribent: Mattias Hallin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Besöksadress:
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Kontakt:
Tel: 0703463189
E-post: kansliet@gutehandbol...

Se all info