Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat damernas hemmamatch mot Tungelsta 11/3

13 MAR 2018 19:37
Vi inledde lite darrigt/nervöst och hade problem i försvaret med deras luriga nio meters skyttar och Sara i målet fick heller inte tag i bollarna. Framåt gick det väl helt ok och vi låg nåt mål före i 20-22 minuter.
  • Skapad: 13 MAR 2018 19:37

Matchreferat damernas hemmamatch mot Tungelsta 11/3

Tjejerna lyckades hålla fokus trots en jämn tillställning och för publiken säkert spännande! Men vi visste att vi hade bra ork så det var bara att kämpa på. 

Vi inledde lite darrigt/nervöst och hade problem i försvaret med deras luriga nio meters skyttar och Sara i målet fick heller inte tag i bollarna. Framåt gick det väl helt ok och vi låg nåt mål före i 20-22 minuter. Men för många tekniska fel och Tungelsta kunde fortsätta göra lite för enkla mål, gjorde att motståndarna gick förbi och ledde med 8-9 i paus. Då hade vi bla haft en 5-6 kantavslut mot deras duktige målvakt utan att få in bollen. Frustrerande!

I paus påminde vi tjejerna att fortsätta springa, vilket är skönt att kunna ha i bakfickan när det uppställda anfallsspelet går lite i stå. Eggade av den fantastiska hemmapubliken (över 200 personer med trummor & trumpeter!!!) så fortsatte tjejerna jobba i andra halvlek. Vi sprang lite mer och Sara fick tag i fler bollar i målet, vilket ledde till att vi kunde gå ifrån efter 46-47 minuter. Viktiga mål var Johannas hoppskott, Alice kontring, att Olivia & Erika fick in bollar från kanten samt 3:e straffläggaren Emilias straffmål, vilket  gjorde att vi kunde hålla avståndet och till sist vinna med 23-16. 

Laget fick avsluta med en riktig segerdans efter slutsignalen och stort jubel från den högröstade publiken!

Gud vad roligt för tjejerna!!! 😊

Nu återstår Gurraberg borta nästa helg innan vi avslutar hemma mot Huddinge 25/3. Då vi leder serien med 3 poäng + mycket bättre målskillnad före Tungelsta så räcker det med 1 poäng till för att säkra seriesegern. Riktigt kul! 😄👍😄

/Tränare Boa Johansson

Skribent: Mattias Hallin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
Johanna Blixt, Baldersgatan 2
62145 Visby

Besöksadress:
Johanna Blixt, Baldersgatan 2
62145 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@gutehandbol...

Se all info