Hoppa till sidans innehåll

Emilia & Emelie från F99 blev interjuvade under deras stadslagsträning!

11 MAR 2015 21:06
Första träningen efter distriktsträningarna är genomförd, även på dem hade vi spelare från Gotlands Visby Gute. Läs mer om en av vårens distriktsträningar och om Visby tjejerna.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2018 21:50

Efter träningen passade vi på att prata med Emelie Törnqvist och Emilia Bergvall från Visby Gute. De båda har spelat handboll mer än halva sina liv och tycker att det bästa med sporten är att få spela matcher och att få umgås med sina lagkamrater.

Hur tycker du att träningen ikväll gick?

* Träningen gick lite sådär, jag känner att jag kan bättre, säger Emilia. I vanliga fall spelar jag med vax eftersom jag spelar med F99.

Var det något som var svårare under träningen?

* Det var lite svårt att komma förbi i genombrottsövningen, vilket jag måste träna mer på, säger Emelie Törnqvist.

Visby Gute spelar de flesta av sina hemmatcher i Nynäshamn, vilket innebär att de måste gå upp tidigt på morgonen för att hinna med färjan. Efter matcherna eller distriktsträningar blir det oftast till att skynda sig då det är tajt om tid för att hinna med färjan hem. Dessa dagar blir väldigt långa då de måste gå upp runt halv sex för att sedan komma hem vid halv tolv på natten. Tjejerna tycker att det både ganska tråkigt, jobbigt och man är ofta trött dagen efter, men Emilia säger också att då har de tid för att snacka taktik och komma närmre med sina lagkamrater. Och så finns det tid att drömma om framtiden.

* Min dröm är att vara med i Sveriges eller Norges landslag. Det är en lång väg dit, men det är definitivt värt det, jag är redo att satsa allt”, säger Emelie.


Varför började ni spela handboll?

-”Jag började spela handboll när jag var 6 år gammal. Jag började spela för att mina kompisar hade börjat och tyckte jag skulle testa att spela” säger nr. 20 Emilia Bergvall.

Emelie, med nr. 25 på tröjan, började spela för att hennes mamma en gång varit med i stadslaget. När hon sedan blev äldre insåg hon hur roligt hon tyckte att sporten var och valde att fortsätta

 

Nu har första uttagningsträningen varit som både Emelie och Emila tog en plats på. Under veckan kommer besked till spelarna om vilka som är kallade tills nästa tillfälle.

Skribent: Anna Bisso

Läs hela interjuven klicka här


Skribent: Mattias Hallin

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
Johanna Blixt, Baldersgatan 2
62145 Visby

Besöksadress:
Johanna Blixt, Baldersgatan 2
62145 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@gutehandbol...

Se all info