Hoppa till sidans innehåll

Imponerande insats av A-pojkarna i USM

30 SEP 2014 08:20
Med bara en avbytare skakade laget om handbolls-Sverige ordentligt!!!
  • Uppdaterad: 12 JAN 2018 21:50

Gute inledde mot VästeråsIrsta. Jämn match hela vägen där vi höll emot med bra försvarsspel och bra avslut i anfallsspelet. VästeråsIrsta  segrade dock tillslut med 21-20 (13-12).

-      En av våra bättre matcher vi gjort. Synd att grabbarna inte fick med sig en poäng. De var de värda, säger tränare Roger.

Vadstena var nästa motståndare. Även här en jämn match. 11-11 i halvtid. Matchen mot VästeråsIrsta sitter i benen plus att vi bara har en avbytare. Vadstena drar ifrån på slutet och vinner med 22-18 (11-11).

-      Vi orkar inte hela vägen men gör en fantastisk kämpamatch, säger Roger.

På söndagen var det dags för gruppspelets tuffaste lag, Skogås. Gute visar återigen en stark inställning som dock tar hårt på krafterna. Efter 15-9 i halvtid till Skogås så rinner det iväg till förlust med 27-14 (15-9).

-      Vi visar att vi kan störa ett av de bästa lagen i Stockholm. Efter 20 minuter är det fortfarande jämt men sen har vi för få avbytare för att kunna orka med vårt fysiska spel, säger Roger.

En match kvar mot Kiruna. Gute går på knäna men lyckas ändå vinna med 19-17 (10-8)  trots ett rött kort i andra halvlek och ingen avbytare sista 12 minuterna.

Kul för grabbarna att få en seger. De var de värda efter allt slit. Helgen har visat att vi står oss bra mot mer etablerade lag. Tyvärr saknade vi några spelare. Med fler avbytare är jag helt övertygad om att vi hade kunnat vinna nån mer match. USM ger oss en chans till i steg 2 den 15-16 november. Skogås och VästeråsIrsta gick direkt till steg 3. Vi har satt upp ett mål att även Gute skall ta sig till steg 3. Jag tror att vi har bra chanser att lyckas, avslutar Roger.

Skribent: Bo Johansson

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Besöksadress:
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@gutehandbol...

Se all info