Hoppa till sidans innehåll

Bra avslutning av A-flickorna

29 MAR 2015 20:13
Sollentunas besök på ön gav en seger & en oavgjord
  • Uppdaterad: 12 JAN 2018 21:50

Inte sedan september 2012, har tjejerna fått spela någon seriematch hemma, så gissa om de var sugna att visa upp sig för sin hemmapublik.

Lördagens match mot Sollentuna var till början jämn med ett Sollentuna som låg före på resultattavlan. Inte förrän vid 7-7 eller nåt sånt, lyckades vi gå om och kunde gå till halvtidsvila med 12-8 efter ett mål i slutsekunderna av Alice Gardell.

I andra halvlek fortsatte tjejerna spela bra, alltifrån My Frändestrand i målet till Olivia Hedenstein på vänsterkanten (två baljor - kul!). Lovisa Andersson & Emelie Törnqvist firade också stora triumfer på högersidan. Till slut rann siffrorna iväg till en säker seger med 26-16.

Målskyttar: Lovisa Andersson & Emelie Törnqvist 7, Alice Gardell 6, Ida Johansson 3, Olivia Hedenstein 2 och Emilia Bergvall 1.

 

Söndagens match blev betydligt jämnare. Sollentunas Sofie Berglund (8 mål) satte högsta fart och tillsammans med Erika Jensen såg de till att de ledde med 9-8 i paus. Allt för ofta kom Sofie i genom på högerkanten, där Agnes Ericsson främst var den som höll vår plan, att skära av kanterna i smala Sävehallen. En viss uppryckning från Gute-tjejerna i andra, när vi också ledde efter 15 minuter med två mål, men sedan kom stockholmarna i ett sista ryck och hade 18-17 med bara 30 sekunder kvar. Tjejerna lyckades dock "fila sig igenom" främst genom Emelie Törnqvist som blev neddragen med en straff som följd. Ida Johansson satte säkert sin tredje straff för dagen vilket gav ett oavgjort resultat, 18-18. Kul! Och de 75-talet i publiken bjöds på god underhållning.

Extra plus till målvakten My Frändestrand som kämpat på ensam trots att hon inte varit helt kurant. Strålande!

Målskyttar: Lovisa Andersson & Ida Johansson 5, Alice Gardell 4, Johanna Blixt 3 och Tilde Gottberg 1.

Tjejerna kom nu på 6:e plats av de nio lagen i serien, vilket får anses som klart godkänt mtp att det varit många 98:or som motståndarna kommit med under säsongen.

Skribent: Bo Johansson

Postadress:
Visby IF Gute Handbollsklubb - Handboll
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Besöksadress:
c/o B Johansson, Smedjegatan 2 A
62155 Visby

Kontakt:
Tel: 0703463189
E-post: kansliet@gutehandbol...

Se all info